Ako zdravo jesť v práci
Kurzom sprevádza Margit Slimáková Česky
Čo sa v kurze naučíte
Jesť zdravo a skvelo sa starať o svoje telo nie je žiadna veda a môže každý z nás a to i v rámci bežných pracovných dní a povinností. Poradím vám, ako to v pohode zvládať.
V kurze si osvojíte
Zdravá výživa a správna starostlivosť o seba sú základom zdravia a naše zdravie rozhoduje o našej kondícii, a tak aj pracovných schopnostiach a výsledkoch. V pracovnom nasadení mnohí kvalitné jedlo odsúvame, neriešime alebo nahradzujeme zbytočnosťami a nezdravými jedlami. Pritom zdravo jesť môže každý, a to aj cez pracovné dni. V tomto Seduo kurze vám vysvetlím, ako to ide.
Propagujem zdravú výživu, ktorá je chutná a ľahko pochopiteľná. Vedľa zdravej stravy v pracovných dňoch odporúčam aj návyky, ktoré môžu každému z nás len prospievať.
Zdravá výživa pre mňa nie je žiadny prísny stravovací spôsob. Nikomu neodporúčam stresovať sa počítaním kalórií, porcií ani gramov akýkoľvek živín na tanieri. Jesť zdravo a skvelo sa starať o svoje telo môže každý z nás. Mojou úlohou v tomto kurze je poradiť ako na to a presvedčiť vás, že to tiež zvládnete. Od vás potrebujem len pár minút času a otvorenosť odporúčania vyskúšať. Som presvedčená, že väčšina z nich vás zaujme, budú vám prospievať a radi ich zaradíte do svojho bežného života.
Cieľom kurzu je odovzdať informácie, ktoré sú jasné a reálne, odporúčania, ktoré môžete každý zvládať, a to aj s vašimi individuálnymi chuťami, životnou filozofiou a s najrôznejšími profesiami a prácou.
V kurze sa naučíte:
- Ako v pohode zvládať dobre jesť bez merania, váženia a počítania, a to aj v rámci bežného pracovného dňa.
- Ako zvládať prípravu jedál od rána až do večera.
- Ako zvládať skvelú stravu aj vo výnimočných situáciách ako trebárs pri práci na zmeny alebo na pracovných večeriach.
- Ako vyhodnocovať potrebu / zbytočnosť náhrad jedál a doplnkov stravy.
- Ako podporiť zdravie v práci aj mimo výživu.
Kurz je určený pre:
- každého, kto chce pohodovo zvládať svoju stravu aj prácu
- tých, ktorí sa chcú cítiť a vyzerať skvelo a pracovať čo najefektívnejšie
- všetkých, ktorí majú v hlave zmätok, pretože odborníci hovoria každý rok niečo iné.
Osnova kurzu
Ako zdravo jesť v práci

Margit Slimáková
Špecialistka na zdravotnú prevenciu a výživu
V súčasnosti najvýraznejšia česká špecialistka na výživu a zdravotnú prevenciu, popularizátorka vedy. Zakladateľka 1. českého think … čítať viactanku Globopol. Autorka bestselleru Veľmi osobná kniha o zdraví, výživového odporúčania Zdravý tanier a youtube kanálu Margit.TV. Vyštudovala farmáciu a dietológiu. Venuje sa poradenstvu, publikačnej aj prednáškovej činnosti. Má za sebou stovky vystúpení, blog postov a príspevkov do médií. www.margit.cz
Hodnotenie kurzu
92 %
Velice přínosné, pokud chci změnu v jídelníčku je možné i takto začít.
Kurz hodnotím tak přibližně na 60-70 %. Praktické tipy jsou skvělé. Některé zdravotní informace, ale nejsou úplně přesné, nebo by se daly nazvat jako polopravdy. Pro praktické tipy tento kurz určitě doporučuji, ale pokud se více chcete zabývat o zdravou výživu, doporučuji vlastní průzkum. Lektorku znám ze seminářů a s některými věcmi s ní nesouhlasím. Ale pokud se zdravou stravou začínáte, informace zde jsou výborný začátek.
“Dobrý den, díky za zprávu, i když tvrzení o polopravdách bez jediného faktického doložení, je jen o vašem přesvědčení, Margit“
Náplň kurzu byla zajímavá a poučná. Kurz dle mého názoru může pomoct velké části sledovatelů. Ovšem nebere ohled na část skupiny lidí s nadváhou, kteří trpí podvýživou a u kterých mohou tyto rady způsobit ještě větší zpomalení metabolismu a další škody.
“Děkuji za vyjádření a jen upřesňuji, že představa o prospěšnosti častějších jídel pro udržení rychlého metabolismu je pouhá teorie, kterou studie ani praxe nepotvrzují a že právě omezování počtu denních jídel nebo okna kdy se jí je aktuálně nejvíce osvědčený způsob řešení i obezity.“
Ako kurz prebieha?
Nejde o nič zložité. Čaká vás niekoľko krátkych videí, ktoré môžu byť doplnené pracovnými zošitmi, kvízmi alebo inými materiálmi k štúdiu. Na videá sa môžete pozerať kedykoľvek. Stačí len byť pripojení na internet.